Левицата е на крачка от исторически обрат в София. Разликата от 5% между двама кандидати на балотаж не се е случвала досега. Това заяви политологът Петър Чолаков пред bTV.

И за политолога Стефан Георгиев резултатът на Мая Манолова е безпрецедентен за "синя" София

Окончателно: 49.98% за Фандъкова, 45.13% за Манолова
Обновена

Окончателно: 49.98% за Фандъкова, 45.13% за Манолова

Мая Манолова ще иска касиране на избора на кмет…

Според Чолаков, резултатът на подкрепената от БСП Манолова ще има допълнителен тласък, ако тя реши да създаде бъдещ политически проект.

Припомняме, по време на пресконференцията си след балотажа Манолова намекна, че не е далеч от идеята за собствен политически проект. 

Мая Манолова намекна за своя политическа партия

Мая Манолова намекна за своя политическа партия

Тя предупреди за истинската опасност - безобразното купуване на гласове от ГЕРБ.

Според Чолаков в дните преди втори тур от местните избори от ГЕРБ са "пренавили пружината" след медийните появи на премиера Бойко Борисов и отправените послания срещу Манолова. "В очите на някои хора Мая Манолова излезе жертва, което ги накара да гласуват за нея", каза той.

Политологът Стефан Георгиев заяви, че голяма част от десните избиратели са гласували за районен кмет, но не са подкрепили кандидат за кмет на община

Владислав Горанов: Ако включим енергията на Манолова, спираме АЕЦ "Козлодуй"

Владислав Горанов: Ако включим енергията на Манолова, спираме АЕЦ "Козлодуй"

Ролята на Цветанов се преекспонира

Според него изборите са били трудни за прогнозиране и измерване. Като акцент от изборите Георгиев изтъкна, че се забелязват много близки дистанции между кандидатите.

Георгиев акцентира, че сборът от гласовене на тези, които са отбелязали "не подкрепям никого" и гласовете на втория кандидат от балотажа са повече от тези на победителя.

Според него това ще предизвика преосмисляне на избирателите. Той обясни, че на местата, където ГЕРБ губи изборите, не означава, че БСП се възражда. Според него става въпрос за акумулиране на протестен вот.