Всичко беше направено така, че заемът да мине. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на Атака Волен Сидеров, след като дългът бе одобрен от законотворците на две четения и приет окончателно.

Всичко това беше договорено, закупено от ГЕРБ, изтъкна той. Именно за да продължат договорките, било поискано отлагането от ПФ миналата седмица на дебатите. Има цели напазарувани групи, заяви националистът, акцентирайки на това, че кабинетът бил съставен от петорна коалиция.

Хората да си направят изводите, подчерта Сидеров. Оказва се, че той не е изненадан от поведението на ДПС.

ДПС обичат винаги да са във властта. Те имаха един-два месеца, търсиха пролука, търсеха начин, по който да подходят. Темата със заема дойде много точно". На Бойко Борисов и на ГЕРБ им трябвала широка подкрепа.

Този заем е военен, отново заяви Волен Сидеров. Доказателство за това бил призивът на генерал Румен Радев политиците да побързат с избора на бойни самолети. С част от тези пари ще се купят стари американски изтребители, убеден е атакистът.

При военните доставки се вземали и големи комисионни. От тези комисионни вече ще намажат групите, които днес чукнаха "за" и "въздържал се", категоричен е лидерът на Атака.

От гласуването на новия заем станало ясно, че това правителство е на ГЕРБ, ПФ, РБ, АБВ, БДЦ и ДПС.
"Ние скоро ще разберем каква е била цената на това предателство", закани се той пред петдесетината останали протестиращи симпатизанти на "Атака".  По думите му, ако досега ДПС е била партия "прикрит поддръжник", то сега вече е станала "открит".

На практика според националиста гласуването на външния дълг е било вот на доверие към правителството. Ако досега някой се е заблуждавал, че ДПС е опозиция, това вече не може да се каже.
Според Сидеров всички, които са гласували за изтеглянето на дълга за участвали в това престъпление.

Той се възмути от факта, че само след 10 минутна почивка групата на Първанов е получила просветление и се оказало, че ще подкрепи решението за изтеглянето на заема.

Сидеров изтъкна, че Валери Симеонов е изразил позиция, че ПФ ще бъде против, но същевременно гласували "въздържал се".  "Това означава, че са направили аритметика и от нея е станало ясно, че заемът ще бъде подкрепен", каза Сидеров, подчертавайки, че гласовете са били разпределени.
Волен Сидеров предупреди, и че управлението става опасно.

За финал атакистът увери, че партията остава като ядро на съпротивлението срещу тази колониална и престъпна политика.