Движение "Заедно за промяна" инициира подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат за президент на България.

На пресконференция в БТА лидерът на движението проф. Александър Томов призова всички парламентарни и извънпарламентарни опозиционни сили да подкрепят инициативата.

Президентът Румен Радев открито и смело застана на страната на протестите миналата година, той не раздели нацията, както го обвиняват, а стана знаме, обединяваща сила на всички недоволни от корупцията, ниските доходи и слабото управление на страната, посочва се в документа.

Логично било Радев да се кандидатира за втори мандат, Борисов за президент - не

Логично било Радев да се кандидатира за втори мандат, Борисов за президент - не

Александър Маринов: Темата за Навални не е съществена за изясняване на противоречията между президента и управляващите

Според "Заедно за промяна" Радев е станал естествен лидер на промяната. Те напомнят, че протестите са били подкрепени от 70% от народа, като в тях са участвали хора с различна идейна ориентация. Целта на подписката е да се постигне максимално възможна предизборна и следизборна консолидация на желаещите смяна на статуквото.

Радев е логичното обединяващо звено между нас, категоричен бе Томов. По негови думи победата на парламентарните избори на 4 април ще предопредели и решението на народа за президентските избори. Според него подкрепата днес за Радев ще направи промяната на 4 април много по-категорична.

На пресконференцията стана ясно, че първият етап на инициативата ще бъде реализиран до края на март.

На Борисов би му приличала одеждата на президент за финал на политическата му кариера

На Борисов би му приличала одеждата на президент за финал на политическата му кариера

Според социолога Васил Тончев без БСП Радев не може да влезе в балотаж за втори тур на президентските избори

Томов посочи, че се търси обединяващо звено на всички, които искат политическа промяна, вместо опозиционните сили да се явят на изборите в няколко блока. Целта е възможност за формиране на стабилно правителство.

За държавата не е добре, че всеки говори от собствено "Аз", категоричен бе той и отново подчерта, че инициативата търси обединителна точка между отделните опозиционни блокове.

От движение "Заедно" поясниха, че инициативата е изцяло тяхна - не са искали мнението на Радев за инициираната подписка, нито са получавали внушение от президентската институция по въпроса.

Томов е на мнение, че няма никакъв шанс Бойко Борисов да продължи като премиер. Според движението, ако подписката успее, ДПС няма да може да играе решаваща роля в избора на следващия президент.

Алгафари: Радев следва егото си, загуби шанс за втори мандат

Алгафари: Радев следва егото си, загуби шанс за втори мандат

Надявал се е да нарежда на щаба...