В момента се провеждат разследвания, които потвърждават думите на бившия служебен финансов министър Асен Василев, че България не е бедна държава, а е много ограбвана държава. Колко много ограбвана държава е България, Рашков се надява да се възстанови като информация в най-скоро време.

Нито някой е канил служебния вътрешен министър Бойко Рашков, нито той е изразявал съгласие да стане част от политическия проект "Продължаваме промяната" на двамата бивши служебни министри на икономиката и на финансите Кирил Петков и Асен Василев. Рашков оцени тяхното желание да създадат политически проект, като желание да продължат да работят в интерес на България и да променят страната от ограбвана държава към държава, която може да опазва националното си богатство и интересите на българските граждани.

Асен Василев си почива и мисли 2-3 дни

Асен Василев си почива и мисли 2-3 дни

Като финансов министър разбрал, че България е безобразно крадена, но не бедна държава

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков иска от НАП да събира всички суми за фиска така, както вече събират ежедневно сумите от така наречения и известен "златен гьол". До преди встъпването в длъжност на служебния кабинет никой не прибирал тези пари от така наречения "златен гьол". "Къде са отивали тези средства? Отивали ли са например към непрекъсната печалба на изборите с осигуряване на криминален вот в нашата страна или не се отивали там, запита Рашков.

Вътрешният министър увери, че не иска и очаква от НАП да влизат в ролята на бухалки, а да се грижат за фиска. А органите по разследването ще осъществят проверката. "Ние разбираме срещу нас са изправени доста мощни сили", изтъкна Рашков.

МВР ще защити шефа на НАП

МВР ще защити шефа на НАП

Заплахи се отправят към много длъжностни лица и няма основание за притеснение

Бойко Рашков е възмутен и от други разкрития, направени от първото служебно правителство: 

"Не може един български гражданин, ако трябва да си направи половин метрова ограда около дома, да се налага да получи разрешение за строеж. Ако не е получил този човек разрешение за строеж и линия за строителство, да му бъде определено някакво административно наказание от контролните органи, да му бъде съборена постройката, а в България да се изгражда АМ "Хемус", без строителни книжа, без разрешения за строеж, без отчуждителни процедури и без да има определен изпълнител на поставената задача по трасето и без да има строителен субект, който да поеме отговорността за некачествено строителство", коментира Рашков.

Не може вие да се доберете до факти и да излъчите кадри от изгребването на река Вит с коренища, с тиня, с кал и това да става основа на една съвременна магистрала във века. Не може, такова политическо виждане никой няма да го търпи, посочи Рашков.

Той се възмути и че не може да бъдат раздавани предварително авансово 1 млрд. и 200 млн. лв. само в тази насока. Не може да са дадени на приближени във властта над 560 000 млн. за язовири по отношение, на които не са приключени никакви ремонтни дейности. Не може да не се събере от фиска около 600-700 млн. лв. от хазартната комисия и българският фиск да се лиши от тези суми, недоумява Рашков.

Кой е стоял в центъра на тези събития, кой е станал причина за тези подарявания на такива огромни активи, запита Рашков. Според него, ако се пресметнат всички подарени активи, те щели да надхвърлят поне два или три пъти сумите от КТБ.