За разговори с ГЕРБ е фатално късно. С тях ще сме конкуренти и на тези избори. Това заяви заместник-председателят на „Движение България на гражданите” и народен представител от РБ Димитър Танев.

В интервю за БНР той потвърди категоричната позиция на реформаторите да издигнат самостоятелна кандидатура – това е мнението на над 70% от поддръжниците на партиите в блока. Според Танев Реформаторският блок е жизнен проект, който на всеки следващ вот подобрява резултатите си.

Също така непроменена остава позицията и за профила на кандидата на РБ – граждански. Затова и позицията на ДБГ е в подкрепа на професор Минеков, издигнат от 20 интелектуалци.

„В негово лице виждаме автентичната гражданска кандидатура на уважаван творец и така даваме знак за мястото на интелектуалците и хората на културата в българската политика –гласът им трябва да се чува, според ДБГ, добави още Танев. .

Димитър Танев потвърди позицията на Движение България на гражданите на неподкрепа на номинацията на Гроздан Караджов и колебание по отношение на една увереност от страна на Трайчо Трайков.

Процесите в ляво Танев коментира, че са естествен ход на разделение, като уточни, че България има нужда и от силна левица, и от силна десница. АБВ постоянно даваше ултиматуми, показваше непрозрачност още като бяха в правителството.

Лидерът им говори едно, депутатите правят друго, министърът им правеше трето и аз очаквам катастрофален резултат на левицата, обобщи ситуацията Димитър Танев. По думите му, левицата няма обединяваща, а напротив – разединяваща кандидатура, срещу която РБ е готов да издигне силен граждански кандидат.