Доган играе "ва банк", истеричен е и се стреми да бъде в следващото управление, защото в противен случай става уязвим и ще бъде разследван.

Това коментира лидерът на „Атака" Волен Сидеров във Варна, цитиран от БТА. Той каза още, че за критиките, които "Атака" е отправяла към ДПС преди години, е била заклеймявана, а сега много политици повтарят същите неща.

Това е лицемерие и двоен стандарт, допълни Сидеров

Призовавам всички политически лидери вместо да говорят да направят като нас и Бойко Борисов - да декларират ясно, че на никаква цена няма да коалират с ДПС и по този начин партията на Доган ще остане изолирана, категорично заяви лидерът на „Атака".

Той допълни, че след изборите националистите биха подкрепили управление, което застава зад ясно очертани принципи и без хора, уличавани за корупция. Според него партията съзнава, че е необходимо национално съгласие за приемане на мерки за спасяването на България.

Не бихме бягали от тази отговорност, но при спазване на определени принципи, посочи Сидеров.
Той допълни, че ако има отклонение и безпринципна коалиция, "Атака" ще мине в опозиция.

Запитан как ще коментира искането на членове на партията за неговата оставка, Сидеров заяви, че това е поискано от 1-2 души, единият от които депутат.

Той недоволства лично, защото не е на водещо място в листите на партията, обясни председателят на "Атака". Според него поведението на този депутат показва, че той е в редиците на „Атака" не заради идеите на партията, а заради лично облагодетелстване.

Според Волен Сидеров няма основания за извънреден конгрес на партията.

Той коментира още, че очаква по-висока избирателна активност на изборите за национален парламент в сравнение с тази от  евровота. По думите му "Атака" може да получи" около 400 000 гласа. Основната амбиция на "Атака" е тя да победи ДПС на изборите, посочи още Сидеров.