Каквото е "анти", откровено казано, не ми допада. Аз съм "за" и не за "анти". Това заяви лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски пред журналисти в Банско в отговор на въпрос, свързан с тона на предизборната кампания през последните дни.

Помолен да коментира изказване на Ахмед Доган за възможна коалиция на ДПС с БСП, Симеон Сакскобургготски каза, че "светът е широк, първо, второ - демокрацията също е за всички, трето - трябва да изчакаме резултатите от изборите".

Лидерът на НДСВ добави, че гледа напред, мисли градивно - това, което е добро за обществото, а не за това, което може да е временно. Имам си начин на мислене, каза той - това, което след пет години няма да има значение, и днес няма да има значение.

Той подчерта, че се надява повече хора да излязат да гласуват на предстоящите избори. Това е ключово за обществото, за бъдещето на България, заяви Сакскобургготски. Аз не агитирам за НДСВ, както би трябвало да се очаква, а да гласуваме всички за България.

Постигнатият резултат на НДСВ в изборите за Европейски парламент, според него, се е приел като изненада, защото изкуствено е бил понижен рейтингът на НДСВ. За хората, които сме "в кухнята", не беше изненада, каза той.

"Много сме благодарни на г-жа Меглена Кунева, защото тя допринесе много за този резултат като успешен еврокомисар", кометира още кандидатурата на Кунева за евродепутат.

На въпрос дали е изненадан от кариерата, постигната от Бойко Борисов, който е бил негов бодигард, Симеон Сакскобургготски каза: "Г-н Борисов беше собственик на едно дружество за сигурност и благодарение на това пое тогава отговорност да ме охранява. Недейте да казвате "бодигард", защото мисля, че това не е точно, както би трябвало да се каже", посочи Сакскобургготски.

"Второ, вече е градоначалник на столицата, така че тия неща нека да са ясни и да не създаваме някакво особено напрежение. Достатъчно хора има, които го създават изкуствено, а тук всички сме българи и всички си милеем за страната", коментира още Симеон.