Шофьор на тежкотоварен камион е "разходил" министър-председателя Кирил Петков по стария път през прохода Витиня. Пътят е в лошо състояние повече от пет години, но "разходката" явно е убедила премиера, че трябва да се разплати с пътния бранш, който утре има намерение да протестира на жълтите павета в София.

Затова от пресцентъра на Министерски съвет съобщават, че правителството е готово да плати веднага над 600 млн. лева на пътните фирми. Думите са на министър-председателят Кирил Петков. Това може да стане след санкция на парламента и под условие, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и пълна проверка, че са налице реално и напълно извършени дейности.

Караджов се качи на тир, за да се убеди в лошото състояние на обходен път

Караджов се качи на тир, за да се убеди в лошото състояние на обходен път

Това стана по време на протест на тираджиите

Премиерът Петков се ангажира, че въпреки тежкото наследство, което кабинетът му е заварил, ще направи всичко за разрешаване на проблема, но трябва да се гарантира, че парите на българския данъкоплатец този път няма да бъдат откраднати.

Припомняме, че миналата седмица на два пъти по вина на депутати от коалицията бяха провалени заседанията на регионалната комисия, които трябваше да решат именно как да се осъществят плащанията за реално извършени ремонти, макар и не точно по буквата на закона. Конфликтът с пътните строители е още от времето на служебното правителство и министър Виолета Комитова, която заедно с финансовия тогава министър Асен Василев дадоха на прокуратурата редица нарушения при сключването на договори за пътни ремонти. И през миналата година не веднъж пътностроителните фирми излизаха на протести, включително и в центъра на София.

Министър Гроздан Караджов предложи решение, което бе прието на първо четене, но стигна дотам и се сблъска с конфликтната точка в самата коалиция за избор на шеф на БНБ, като породи и допълнителни дразги между коалиционните партньори.

34 млн. лв. не са разплатени за извършени дейности по лот 2 и 3 на АМ "Хемус"

34 млн. лв. не са разплатени за извършени дейности по лот 2 и 3 на АМ "Хемус"

Участъкът от п. в. "Боаза" до п. в. "Дерманци" може да бъде готов до грая на годината