Няма да бъде лесно, но тръгваме с вяра и надежда, че можем да променим модела на настоящето управление на местните избори.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при регистрирането на социалистите в ЦИК по повод предстоящите местни избори на 27 октомври.

БСП са събрали 10 000 подписа. Досега червените имат одобрени 161 кандидати, а на 15 септември продължават с останалите. По думите на Нинова социалистите имат много богата палитра от кандидати и подкрепят досегашните си успешни кметове.

БСП утвърди кандидат-кметове за над 160 населени места

БСП утвърди кандидат-кметове за над 160 населени места

Сред кандидатурите има много нови лица, но и дългогодишни градоначалници

Там, където досега нямаме кметове, имаме и партийни кандидатури, но новото е, че на много места общинските структури издигат месни авторитетни личности, около които се обединява не само БСП, но и граждански организации, подчерта червеният лидер.

"Онези, които искат промяната, но не виждат възможност да я направят сами, търсят и намират в БСП начина това да стане. Това много ни радва", отбеляза Нинова и побърза да отговори с усмивка на въпрос за кандидатурата на кмет на Мая Манолова.

Нинова посочи, че на 11 септември градската организация на БСП ще реши за своя кандидат за кмет, а на 15 септември Националният съвет ще се произнесе по тази кандидатура. Мая Манолова продължава да бъде номинирана и решението ще бъде обявено на 11 септември. Социалистите имат много номинации в София и Нинова очаква на конференцията някои от тях да направят самоотводи.

Търпението на Манолова свърши и тя хвърли оставка като омбудсман

Търпението на Манолова свърши и тя хвърли оставка като омбудсман

Манолова е категорична, че е граждански кандидат

В предизборната кампания за местните избори, БСП ще заложи на повече общини с безплатни детски градини, повече общински болници, повече общини, които могат да поемат ангажимент, че няма да увеличават местни данъци и такси, повече социални услуги. "Средството за постигането на тази цел е да спечелим състезанието на повече места", категорична беше Нинова.

Нинова амбицирана да увеличи двойно кметовете си на местните избори

Нинова амбицирана да увеличи двойно кметовете си на местните избори

Съжалява, че няма да има състезание на аргументи и програми

На въпрос какво ще направят социалистите в Симитли и ще издигнат ли собствена кандидатура, Нинова отговори, че там да решат какво да правят от тук нататък, тъй като Националния съвет не е одобрил решението им за градоначалник, тъй като кандидатът е и на ГЕРБ. Социалистите няма да правят коалиция с ГЕРБ.