Лидерът на БСП Сергей Станишев даде старт на националното младежко турне на БСП „България - презареждане". Отборът беше събран от изпълнителния продуцент на турнето - секретаря на БСП и депутат Кирил Добрев на специално конструирана платформа върху камион-ТИР пред НДК.

Презареждането означава вливане на нова сила, създаване на запас, подготвяне на оръжието за стрелба, каза Кирил Добрев и допълни, че проектът „България - презареждане" цели нещо повече от това младите да гласуват.
Искаме да се включат активно в правенето на политика, защото без тяхното ангажиране нещата няма да се променят", поясни той.

Пистата, състезателният болид и екипът в бокса са символите на кампанията. Пътят е ясен - той е европейски, посочиха организаторите.

Лидерът на БСП Сергей Станишев бе представен като най-добрият пилот. Той изтъкна, че смисълът на проекта „Презареждане" е в това младите хора да се чувстват в България в страна, в която могат да реализират своите мечти.

„Спомням си надеждите на младите хора за промяна през 90-те години. Много от тях заминаха в чужбина. Винаги за последните 20 години политиците и партиите са се опитвали да употребяват младите. Докарваха юпита, издигаха хора на постове, те бързо се вливаха в системата и днес много млади хора са аполитични", каза Станишев.

Младите не вярват, че нещо може да се промени към по-добро, че с енергията си могат да преобърнат нещата, добави Станишев и подчерта, че промените не стават с магическа пръчка или заклинания, а изискват воля и ясна цел. Той каза, че много се радва на промяната в БСП по отношение на младите.

Кампанията ще продължи 2 месеца из 40 града на страната.