Решението да не се броят квитанциите от машинното гласуване, експремиерът Бойко Борисов го обясняват и отдава на страх.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението на ВАС да не се броят контролните разписки от машинното гласуване на изборите на 14 ноември.

Борисов изтъкна отново, че няколко приближени партии на президента Румен Радев манипулират софтуера и за тях е голям проблем да се преброят квитанциите. Няма да се борят квитанциите - каквото искат да броят, ядоса се лидерът на ГЕРБ на решението на ВАС.

ГЕРБ са подали жалба до ЦИК за машините, които се предоставят на всички политически партии за обучение на членовете на СИК, но всички машини са с номер до 21, а ГЕРБ са 32. Ние не сме в равнопоставено положение с другите партии, посочи Борисов.

Броенето на разписките от машините е риск за изборния процес, според Цветозар Томов

Броенето на разписките от машините е риск за изборния процес, според Цветозар Томов

Приоритетен ще е резултатът, който дава машината след края на изборния ден

Припомняме, настояването да се броят контролните разписки заедно с твърдения за минапулиране на вота бе прокарвано от ГЕРБ още с въвеждането на машинно гласуване от 45-то Народно събрание тази пролет. След като на предишните избори и ЦИК, и съдът отхвърлиха предложението да се броят всички контролни разписки, миналата седмица изненадващо предложението бе прието с гласовете на ГЕРБ/СДС, БСП, ДПС и ИТН. Съответно бе обжалвано в административния съд от "Изправи се.БГ! Ние идваме", ДБ и кандидат-депутати.

"Прозрачност без граници" очаква сцените от "Арена Армеец" заради броенето на разписки

"Прозрачност без граници" очаква сцените от "Арена Армеец" заради броенето на разписки

Решението на ЦИК може да доведе и до отпадането на преференциите