Не е ясно, че няма да има предсрочни избори. Може да се стигне до предсрочен вот. Това заяви пред БНР лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

Според нея омразата на обществото към властта е достатъчна, за да се случи нещо неочаквано.

Дончева прогнозира, че ГЕРБ няма да спечелят изборите, защото омразата към тях е непреодолима. Тя обаче е убедена, че и БСП не могат да спечелят предстоящия вот. Не е достатъчно да се дефинираш като ляв, когато това, което вършиш, не може да се свърже от хората с нищо ляво, категорична бе тя.

Според нея участието на БСП в прехода е голямата тежест, която дърпа партията надолу.

По думи на Дончева класата, нивото и претенциите на Корнелия Нинова нямат нищо общо с класата и нивото. Тя изрази мнение, че зад фразата, че БСП не е лидерска партия, Нинова прикрива страховете си от лидерите в партията.

"Барометър" дава 5% преднина на ГЕРБ пред БСП

"Барометър" дава 5% преднина на ГЕРБ пред БСП

Агенцията оповестява данни и за евентуални президентски избори

"Изравнили се ГЕРБ и БСП върху 13%. При събрана омраза, най-малкото тези хора ще искат да отстранят обекта на омразата си", коментира лидерът на Движение 21.

По нейни думи има големи поразии от управлението на ГЕРБ върху държавата, както и върху морала и психиката на хората - върху това кого ще приемат за политик и на кого ще дадат правото да управлява.

Все в един момент ще има предел на грешките и хората ще трябва да разберат простото нещо, че в политиката визионерите са супер важни, заяви Дончева.

Тя обаче бе категорична, че няма да се кандидатира за депутат на следващите парламентарни избори.

ГЕРБ и БСП изравниха, но социалистите са по-мобилизирани

ГЕРБ и БСП изравниха, но социалистите са по-мобилизирани

Борисов и Нинова с еднакво ниско доверие, Румен Радев остава най-одобряван

Дончева обясни, че ще работи за това да се създаде колкото се може по-голямо обединение на формации, "които няма да робуват на лявото и дясното в този исторически момент, а ще се обединят, за да може политиката да се върне към база и правила, без които не може да съществува държавата".

Тя бе категорична, че след Бойко Борисов държавата е в катастрофално положение.

Дончева препоръча Волен Сидеров и Красимир Каракачанов да мислят по-перспективно, защото техните партии имат участие в парламента няколко пъти досега и разчитат, че имат зад себе си общност от избиратели, определящи се за патриоти. Според нея обаче поддръжниците им са разочаровани и няма да гласуват.