На "Продължаваме промяната" им трябва мястото на вътрешен министър, като са нарочили за него Андрей Гюров.

Това съобщи пред камерата на БТВ юристът и бивш депутат Татяна Дончева, като уточни, че това е "слух, но от достатъчно достоверен източник". Дончева коментира накратко и "универсалността" на председателя на ПГ на ПП Гюров, който бе и номинацията на партията за шеф на БНБ, с което влязоха в директен сблъсък с "Има такъв народ".

Постът вътрешен министър би се освободил, ако Бойко Рашков бъде прехвърлен за шеф на КПКОНПИ - намерение, което Кирил Петков обяви в деня, когато лидерът на ИТН изтегли министрите от коалиционния кабинет.

"Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ беше една импровизация на "Продължаваме промяната", каза Дончева. Според нея и в момента целият политически живот продължава да е една импровизация и се намира под знака на "сценарии" и не е сериозно да се слага един сериозен човек на една побита институция.

Бойко Рашков остава кандидатурата на ПП за шеф на КПКОНПИ

Бойко Рашков остава кандидатурата на ПП за шеф на КПКОНПИ

Внесли законопроекта сами, защото били нападнати

Според нея КПКОНПИ не може да измести прокуратурата и управляващите се занимават с глупости. Няма и значение коя точно е персоната, която ще оглави Антикорупционния орган, а управляващите трябва да са наясно, че със закриването на специализираното правосъдие не свършват проблемите, а напротив - проблемите започват.

На практика управляващите не са мръднали нито на йота, заяви Дончева и пита какво всъщност са направили партиите в коалицията. Няма кой да им пише законите, посочи Татяна Дончева и разкритикува и критиките на ИТН към законодателството: "Ива Митева е девойка, която разнася листи между съдийските маси на шахматен турнир."

Според нея сценаристите се мъчат да се ситуират в политическия живот на България, вероятно мислейки си, че политиката е една дейност по разделяне на пари.

Преходите от проекти към партии осигуриха политическа криза

Преходите от проекти към партии осигуриха политическа криза

Ввъв всичките си роли дотук ИТН не показа способност (и/или желание) да извърви пътя от корпоративен проект до политическа партия. Но до каква степен това се е случило и при ПП?

По думите ѝ това, което се случва от миналата година е опит да се реши невъзможността да се състави правителство от несъвместими части. "Когато натресеш правителство, което не може да се справи с никакви задачи и гледат на политиката като шоу, ти не си решаваш проблемите, ти ги разтегляш във времето, докато в един момент не ти писне", смята Дончева.

Според нея изборите са на "една бира Леденика разстояние".

Нинова: Предсрочни избори може да са фатални

Нинова: Предсрочни избори може да са фатални

Правителство на малцинството е по-добрия вариант