Президентът Румен Радев отчел управлението на ГЕРБ. С тази позиция излезе Тома Биков за отчета за първата година след като президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова встъпиха в длъжност.

Очаквахме да чуем какво е направил президента за тази една година, за която управляваше България, дори в рамките на 3-4 месеца през служебното правителство, заяви депутатът от ГЕРБ.

Румен Радев: Парламентарната република атрофира

Румен Радев: Парламентарната република атрофира

Държавният глава настоя да отстояваме демократичните си права

Радев казал какво всички останали не са или са направили през последната година, докато е президент. От това, че беше увлечен да коментира работата ни, президентът забрави да спомене, че правителството му удължи санкциите срещу Русия и подписа СЕТА, подчерта Тома Биков.

Искаме да подчертаем, че голяма част от срещите, които президентът проведе с международни фактори, бяха благодарение на премиера Бойко Борисов, каза депутатът от ГЕРБ.

Правителството се опитва да работи в синхрон с президентската институция, каза герберът. Концепцията на премиера Бойко Борисов, че отношенията между ЕС и Турция трябва да бъдат стабилни е от времето, когато Румен Радев не знаеше, че ще бъде кандидат за президент на БСП, захапа Биков.

Борисов подготвя срещата Турция - ЕС

Борисов подготвя срещата Турция - ЕС

На среща с посланика на Турция Хасан Улусой

Премиерът няма вина, че Меркел, Юнкер, Таяни и Туск, които участват в договарянето на срещата с Турция, най-накрая и Ердоган, имат желание да се срещнат с него, допълни Биков.