Политическа партия "Възраждане" напуснаха преждевременно консултациите при президента Румен Радев преди връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, неизчаквайки да мине и половината от отделено им по протокол време от един час. Време, с което се съобразиха всички останали парламентарно представени политически сили.

"Срещата приключи бързо, защото нямаше да си кажем кой знае колко неща, казахме това от предния път. Смятаме, че трябва да има нови избори, които са единственото средство за преодоляване на политическата криза, предизвикана именно от тези партии, които сега искат да решат политическата криза, като съставят ново правителство, което няма да изкара дори няколко месеца. Защото виждаме всеки ден в парламента техни представители трудно да се гледат, камо ли да си говорят, камо ли да управляват държавата", обясни мотивите си за ранното напускане на партията си Костадинов. "И преповтори тезата си - "агонията" във властта трябвало да свърши.

Изборите могат да дълбаят в кризите, предупреди Радев "Възраждане"

Изборите могат да дълбаят в кризите, предупреди Радев "Възраждане"

Костадинов категоричен, че за успокояване на обществото са нужни нови избори

"Или да търпим да бъдат привиквани в посолството и да им бъде казвано как да управляват. Крайно време е да взимаме решенията сами", засегна и темата с евентуалната среща на ул. "Козяк" Костадинов. И изиска - да се разбере какво са си говорили политическите лидери, както и да бъде привикан по въпроса посланикът на САЩ.

"Представете си какво би се случило, ако тази среща беше при руския посланик", попита реторично партийният лидер.