Нека България бъде остров на здравия разум, остров на разумността. След изборите България може да се превърне в един от водачите на ЕС по отношение на колективния здравен разум, стабилитета и нормалността в обществото.

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в сутрешния блок на БНТ.

По думите му на 14 ноември на изборите няма да избираме просто президент и парламент, а ще избираме между безумието и здравия разум, между зависимост и независимост. Историята на последните 32 години е на продължаваща 32-годишна разруха, посочи Костадинов.

На 14 ноември "Възраждане" отива на референдум за бъдещето на България. Ние няма да избираме един или два вота, а три. Държавата ни се намира в ситуация, която е предкризисна, защото все още нямаме редовно правителство, което да вземе мерки в една или друга посока. Служебното правителство се прави, че не съществува, ситуацията с кораба на Камен бряг е само доказателство за това, посочи Костадинов.

Той изтъкна, че най-големият противник на "Възраждане" на изборите ще са апатията, нихилизма и неверието на нашите сънародници.

"Възраждане" издигат Костадин Костадинов срещу Радев

"Възраждане" издигат Костадин Костадинов срещу Радев

Те смятат президентът за предател на националните интереси

Във връзка с шоковото поскъпване на цените, Костадинов коментира, че това е големият проблем, който интересува всички - да не стоим гладни и на студено през зимата. Европейската политика колективно полудява през последните няколко години и това, което в момента се случва, не е изненада, посочи Костадинов. Непрекъснатото конфронтиране с Русия реално погледнато в един момент създава ситуация, че действащите газопроводи са затапени или тяхното функциониране е затруднено, изтъкна лидерът на "Възраждане".

При цените на тока големият въпрос е защо не е направена АЕЦ "Белене". По никакъв начин не трябва да затваряме въглищните централи, настоя Костадинов. Трябва да създаваме всички такива въпроси настоятелно, защото ако АЕЦ "Белене" била построена, нямало да има проблем с тока. Непострояването на централата е национално предателство и действие против републиката. Ако имахме направена АЕЦ "Белене", щяхме да бъдем в ситуацията да предлагаме ток и всички да го купуват, сигурен е Костадинов.

По отношение на кризата с коронавируса и недостатъчното ваксиниране на населението, Костадинов отрече да е антиваксър, но обаче това, което ни предлагат като експериментална течност, не е ваксина. Който иска да се ваксинира, нека се ваксинира, но аз никога не бих се ваксинирал срещу COVID-19, заяви лидерът на "Възраждане" и настоя от това, който се е ваксинирал, да не произтичат никакви права и задължение.

Той подчерта, че е некоректно и всяка вечер новините да започват с броене на трупове.

"Възраждане" се регистрираха за изборите, не виждат партньори в НС

"Възраждане" се регистрираха за изборите, не виждат партньори в НС

Не търсят партньорство по формации, а по идеи