Хората от селата около Кърджали са били заплашвани, че ако не гласуват за Ахмед Доган няма да получат дърва за зимата и ще им вземат дори скромните имоти.

Това обяви в ефира на БТВ спечелилият в Кърджали депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Известният творец посочи, че той е водил кампанията си от врата на врата и е влизал във всеки един обикновен дом на "отрудените хорица". На това отдаде той успеха си, която бележи прецедент в политическата история на Кърджали - до този момент и 5-те мандата в парламента са били за ДПС. Като водач на листата на ГЕРБ Вежди Рашидов спечели първи мандат на друга партия за последните 20 години.

Според него в Кърджали и района има не етнически вот, а феодален вот. "Там властва шайка от обръчи от фирми", посочи Рашидов и допълни:

"Там е станал един феодализъм, за който всички управляващи трябва да дадат отговор, защото партиите са абдикирали до една от своите избиратели."

"В района бе оставен един човек да се забавлява повече от години и чрез законите това дълги години се получаваше доста добре", каза Вежди Рашидов.

Стига!", призова Рашидов и поиска незабавна промяна - „Хората има нужда от хляб и инвестиции, точно там няма хляб и инвестиции".

Друго, срещу което той категорично се противопостави, са тезите за етническо напрежение.

По думите му никога в България не е имало реално етническо напрежение, обикновените хора по места са живели винаги спокойно и всички приказки за война и етническо напрежение са само спекулации на „шайката от обръчи от фирми".

„Хората трябва да се успокоят. И това трябва да спре - насаждането на страх у хората. няма такова нещо като война", категоричен бе Вежди Рашидов.