Идеологически пристрастия повишиха напрежението в парламента, като се стигна до сблъсъци между ПП-ДБ и "Възраждане" в кулоарите.

Скандалът се зароди още от пленарна зала, докато Костадин Костадинов четеше декларация от името на парламентарната си група срещу членството на България в НАТО и срещу евроатлантическия съюз като цяло.

В това време депутатът Манол Пейков от място опонираше с "Не е вярно".

Заради суматохата председателят на НС Росен Желязков даде почивка за депутатите преди да продължат с гласувания дневен ред. Почти до сблъсъци между двете формации се стигна в кулоарите на Партийния дом, а за да не изпуснат нещо и журналистите влязоха в забранения коридор, за да снимат екшъна. Намесиха се квестори, за да укротят депутатите.

Разменихме си реплики, сподели Манол Пейков, който не намира нищо изключително в поведението си, отрече да е използвал нецензурни думи. Но сценката в НС не била нормална, с кого обаче се е скарал в кулоарите Манол Пейков не знае, защото не ги разпознавал.

Работата на човек, който работи тук, депутат е не само да кове закони, но и да бъде народен трибун, това съм аз в случая, каза още Пейков. Той няма намерение да се извинява на "Възраждане" - "те не го заслужават". Проблемът, според него е, че хората на Костадин Костадинов непрекъснато преминават границата.

В този момент до Манол Пейков дойдоха депутати от "Възраждане" и страстите се нажежиха до червено отново. Говорете с тях, вижте как са се настафърчили, посъветва Пейков медиите. Нещо работи щом така се превъзбуждат и идват при мен, заподозря Пейков и ръмжейки отчете с кои от Възраждане са приятели. Вижте колко съм рошава, кривоглед, аз съм бетон, изтъкна Пейков. Но днес бил превъзбуден. Превъзбуждам се от силно чувство за справедливост, това е, което ме превъзбужда, допълни депутатът.