Заради десетки сигнали за нарушения при провеждането на президентските избори на територията на Турция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" искат спиране на изборния процес в южната ни съседка.

Юристите на коалицията били изпратили жалби до ЦИК, в които се съобщава за закононарушенията. Към момента те касаят секции в Бурса, Цариград, Текирдаг, Одрин, Люлебургаз и Чорлу.

Доста по-ниска избирателна активност в Турция

Доста по-ниска избирателна активност в Турция

Заради малкото отворени секции

Наблюдателите на патриотите посочват, че пред изборните секции имало разкрити пунктове, в които трети лица попълвали декларациите за гласуване на българските изселници и им посочват за кого трябва да гласуват.

В секциите се говорело предимно на турски език. На други места наблюдателите от България не били допускани в изборните секции.

Според "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" това може да се определи само като изборна агресия от страна на Турция и трябва да има адекватна реакция от българската държава.

"Ясно е, че изборният процес в Турция е опорочен, за което предупреждавахме отдавана. В отговор на манипулациите трябва да бъде спрян изборният процес", категорични са Патриотите.