ВМРО защитиха регионалния министър Николай Нанков.

Като председател на Комисията по регионална политика смятам, че отстраняването на министър Нанков ще доведе до сериозна вреда, коментира пред медиите в Народното събрание Искрен Веселинов. Смятаме тези оставки за прибързани, преди да са ясни причините за съответната злополука,допълни той.

ВМРО иска Коалиционен съвет след оставките

ВМРО иска Коалиционен съвет след оставките

Сидеров смята, че Валери Симеонов проявява "излишна нервност"

ВМРО щели да изговорят доводите си пред коалиционните си партньори и след това ще решат какво поведение ще имат в зала. Смятаме, че този подход на подаване на оставки е погрешен, убеден е още Искрен Веселинов.

Припомняме, подадените три оставки - на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски - предизвикаха разнопосочни мнения сред партньорите от т.нар. малка коалиция Обединени патриоти.

Каракачанов призова за патриотично обединение

Каракачанов призова за патриотично обединение

Преди съвета на коалицията, на който ще се реши съдбата на правителството

НФСБ се обяви категорично против подхода и дори заплаши с излизане от управлението. От ВМРО също не одобриха кадровия подход, но бяха по-умерени в изказванията си и поискаха събирането на Коалиционния съвет, което се състоя вчера. Реакцията обаче на Валери Симеонов предизвика острия тон на лидера на "Атака" и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров, който дори поиска Валери Симеонов да се оттегли.

На вчерашния Коалиционен съвет, след тричасово обсъждане в Министерски съвет, коалиционните партньори се помириха с решението, че оставките на тримата министри реално са подадени, но не са приети и процедурите според т. 6 от коалиционното споразумение и съответно, по Конституция, не са задействани. Така на практика все още смяна на министри в кабинета Борисов 3 няма, а въпросът ще бъде обсъден следващия понеделник отново на съвет на управляващата коалиция.