Под заглавие "Следващият министър-председател на България е "Батман" от София" израелският вестник '"Йедиот ахронот" коментира на централно място в международните си новини резултатите от изборите за 41-о Народно събрание в България.

В редакционна статия ежедневникът оценява изборите в България - най-бедната страна в Европейския съюз, като истинска революция. Той коментира, че обещанията на софийския кмет Бойко Борисов в предизборната кампания за борба срещу корупцията и икономическата криза са довели до победата на неговата десноцентристка партия ГЕРБ.

Българските гласоподаватели, вбесени от безработицата и провала на правителствените мерки срещу корумпираните политици и организираната престъпност, наказаха сурово Социалистическата партия, която загуби половината от депутатските си места в парламента, се отбелязва още в статията на израелския вестник. В текста се изразява увереност, че новото българско правителство ще трябва да предприеме бързи мерки за предотвратяване на нови санкции от ЕС, както и да привлече отново инвеститорите, които през последната година побързаха да се изтеглят от българския пазар.

"Йедиот ахронот" пише за лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов, че е известен с директния си изказ и че е успял да спечели доверието на болшинството българи.