Над 60 милиона лева инвестират в инфраструктурата на Пловдивска област през 2012-та година, обяви министърът на регионалното развити е и благоустройството Лиляна Павлова, предаде Радио Дарик.

Тя посочи, че към момента в Пловдивска област се изпълняват инфраструктурни проекти на стойност 33 млн. лева. Към момента в Пловдивския регион се изпълняват инфраструктурни проекти на стойност 33 млн. лева, допълни Павлова.

По думите й Областно пътно управление продължава работата си по рехабилитацията на 130-ия километър на автомагистрала „Тракия", където загинаха 9 човека при инцидент с автобус. Подменени са мантинели и са поставени допълнителни пътни знаци, ще бъде и преасфалтиран участъкът.

Днес заедно с премиера Борисов Павлова преряза лентата на реновираната отсечка Красново- Старосел - Черничево, която е с дължина 22 км. Стойността на проекта е близо 7 млн. лева, като съфинансирането от Европейски фонд „Регионално развитие" е 5,9 млн. лева. 60-те млн. лв. идната година ще бъдат вложени в пътната, образователната, културната и социална инфраструктура на областта.