БСП - Перник внезапно са се оттеглили от разговори за сформиране на лява коалиция в града. И то независимо, че диалогът е бил конструктивен, заявяват от АБВ в съобщение до медиите.

В него се казва, че са проведени серия от разговори за сформиране на коалиция за предстоящите местни избори, като се посочва, че поканата е била на областното ръководството на БСП в Перник, както и че то я е оттеглило.

Очевидно, с нежеланието си за формиране на широка лява коалиция, БСП-Перник обслужва интересите на ГЕРБ и други, зад което стои политическа, икономическа и финансова мотивация, заявяват от АБВ и декларират, че като истинска алтернатива за бъдещето на Перник ще се явят убедително на изборите на 26 октомври.

Подобно развитие между двете леви партии има и в Димитровград, където от АБВ ще подкрепят кандидатурата на Иван Евлогиев, издигнат от местна коалиция "Димитровград завинаги". И тук е имало разговори със социалистите. Коалицията "Димитровград завинаги" призова БСП, ако действително иска да свали ГЕРБ от власт, да преосмисли решението си и да подкрепи Иван Евлогиев.