Регионалният министър Петя Аврамова е притеснена, че темата за водната криза се политизира. Темата не трябва да бъде използвана за кратки политически дивиденти, заяви пред медиите в кулоарите на парламента тя.

По мнението й всички институции, които имат отношение по темата, трябва да работят заедно и да търсят решение. В тази ситуация няма място за политиканстване, категорична бе Аврамова. 

Жандармерия пази ВиК-Перник заради режима на водата

Жандармерия пази ВиК-Перник заради режима на водата

Младен Маринов: Съдействаме за изпълнение на функциите

На перничани се предлага нов воден режим, защото сегашният създава множество аварии - по петнадесетина на ден.

Сега трябва да се спре процеса на предизвикване на нови и нови аварии, по думите й. Министърът не знае дали ще се наложи и на други места да се въведе воден режим. 

Автобусните превозвачи плашат да спрат превозите

Автобусните превозвачи плашат да спрат превозите

Те протестират срещу системата "бонус-малус" и тол системата

Накратко министър Петя Аврамова коментира и исканията на превозвачите и протеста им срещу въвеждането на тол такси и системата "бонус - малус".

Тя обясни, че се търси начин да се ограничат нерегламентираните превози. Тя иска преразглеждане на Закона за обществените поръчки за дългосрочните договори на превозвачите. 

Тричленен състав на ВАС отмени продуктовите такси за превозвачите

Тричленен състав на ВАС отмени продуктовите такси за превозвачите

Тя не съответства на екозаконите, които са неприложими за отпадъчни газове

Министърът посочи, че МРРБ няма отношение към искането за инкриминиране на незаконните превози. Проблемът не е в тол таксата, категорична бе тя. Трябвало да има справедливост при използване на републиканската пътна мрежа. 

Отклонили вода и от Владайския канал за водния режим в Перник

Отклонили вода и от Владайския канал за водния режим в Перник

Продължава търсенето на варианти, призна министър Петя Аврамова

Припомняме, че водният режим бе обявен в цяла Пернишка област на 18 ноември и първоначално водоподаване имаше за часове сутрин и вечер. Това доведе обаче до много аварии. Кризата струваше отстраняването на шефа на ВиК дружеството и на областния управител Ирена Соколова.

Кметът Станислав Владимиров сезира прокуратурата.

Заради водната криза местната власт поиска 200 000 л минерална вода от държавния резерв. Стана ясно и че се търсят и подпочвени води за справяне с водния режим.