Столичният кмет Йорданка Фандъкова нареди със заповед на Директора на Столична дирекция на вътрешните работи да предприеме всички необходими действия по осигуряване сигурността на гражданите по време на протестите.

В задълженията на полицаите влиза недопускане на нарушения на обществения ред и извършването на престъпления на територията на Столична община при провеждане на протестни мероприятия и при събития, свързани със струпването на значителни групи от хора до края на всекидневни протести и контрапротести на територията на София.

Движението на пътни превозни средства ще бъде спирано по преценка на органите на отдел „Пътна полиция" поетапно, така че това да не предизвика напрежение и опасност за здравето и живата на хората. След преценка на реалната ситуация и без да се застрашава сигурността и здравето на гражданите да не се допуска също блокиране на ключови улици и булеварди от малки групи от хора.

При необходимост ще бъде създавана организация СДВР да предприема допустимите от закона мерки за осигуряване на незабавното и безпрепятствено придвижване на специализираните автомобили на Спешна помощ на Пожарна и аварийна безопасност.