Столичният кмет Йорданка Фандъкова счита, че подаденият днес сигнал от страна на "Спаси София" е част от кампанията за местните избори, която тече. По думите й това е стратегията да се вади "на час по лъжичка" и така непрекъснато да се предизвикат проверки, а и спекулации и медийни изяви.

Не виждам защо след като са имали сигнал, че се работи на 28 декември, едва сега споделят тази информация, заяви Фандъкова, която определи това като не достатъчно сериозно и отговорно включително и спрямо гражданите.

Кметът посочи още, че по въпросните проекти всички документи отдавна се намират в прокуратурата, както и в ОЛАФ, затова и не отговори на въпрос дали от Столична община са облагодетелствали по някакъв начин фирмата.

Йорданка Фандъкова отказа да коментира конкретно дали "Спаси София" се превръща в неин политически опонент.

От "Спаси София" се надяват строителят на "Графа" най-накрая да си свърши работата

От "Спаси София" се надяват строителят на "Графа" най-накрая да си свърши работата

След 237 дни закъснение

Припомняме, че ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев", освен че продължи много по-дълго и бе съпътван от редица скандали - за бетонираните дървета, за плочките, за перките и др.- завърши и с много забележки, които, както се разбра, така и няма да бъдат отстранени. Дефектите обхващат 15 дка от общо 40 дка ремонтирана площ, а строителят ще се размине и само с глоба

Покрай ремонта на Графа вече има един обвиняем - подалия оставка зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев, като процесът срещу него днес премина през фазата на разпоредителното заседание

Дефекти по Графа няма да се отстраняват, само глоба за строителя

Дефекти по Графа няма да се отстраняват, само глоба за строителя

Неравности, различни фуги, по-малко озеленяване по Графа, но си остава така