Кметът на Стара Загора Живко Тодоров пробяга маршрут с дължина 1332 метра в масовото благотворително бягане, включено в общоградския спортен благотворителен празник.

Разстоянието не е избрано случайно, именно през тази година се навършват 1332 години от основаването на България, поясняват от пресцентъра на Община Стара Загора.

Освен бягане в празника бе включено и колоездене. И в двете участие взеха хора от всички възрасти, но предимно деца.

Маршрутът на състезанието премина край Стария чинар, по бул. „Иван Вазов", а финалът бе в градината „Зеления клин".

Първи в кроса финишира 23-годишният Росен Иванов. Това е втората победа за петокурсника по „Ветеринарна медицина" от Тракийския университет.

Целта на събитието е набиране на средства за изграждане на 100 велостоянки, създаване на място за отдих, поставяне на указателни табели и консервация на Стария чинар.

По информация на организаторите в надпреварата са участвали близо 2000 души, благодарение на които са събрани над 5600 лева.

Един от най-добрите български колоездачи - Стефан Христов, подари на кмета Живко Тодоров велосипед, с който градоначалникът да ходи на работа. Тодоров от своя страна пък напомни, че изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт включва изграждането на близо 8 км велоалеи, което именно ще позволи повече хора да се движат с велосипеди в градска среда.