Протестиращите в столичните квартали "Младост" и "Дружба" 2 се обединяват. Това съобщават от Обществения съвет на "Дружба" 2.

Целта на недоволните от двата квартала е да дадат сериозен отпор на строителната мафия в София.

За утре е насрочен пети пореден протест в "Дружба" 2. Той ще се проведе от 18.00 часа, като протестиращите ще се съберат пред затворената пътека до "Кауфланд".

Гражданите са категорични, че заради блокирания пешеходен достъп нямат възможност да стигнат до "Дружба" 1, спирките на градския транспорт и до големия хипермаркет в района. За да стигнат до първа част, хората били принудени да обикалят около километър, рисово да пресичат бул. "Цветан Лазаров". Гражданите твърдят, че са изправени пред една своеобразна Китайска стена, за да стигнат до съседния квартал.

1000 подписа събра петиция за отваряне на пътека в столичния "Дружба"

1000 подписа събра петиция за отваряне на пътека в столичния "Дружба"

Строеж им отрязал достъпа до спирките на градския транспорт

В подкрепа на искането за възстановяване на пешеходния достъп подписите си са сложили над 1000 души.

От обществения съвет припомнят, че частно лице е затворило в началото на декември миналата година пътеката, която жителите на квартала са използвали над 30 години. Пътеката попадала в имота на гражданина, но от обществения съвет са недоволни, че държавата и общината не са намерили за редно да защитят обществения интерес и да предвидят пътека за пешеходците.

Жителите на столичния кв. "Дружба" се съюзиха в защита на интересите си

Жителите на столичния кв. "Дружба" се съюзиха в защита на интересите си

За целта си учредиха Обществен съвет

Протестиращите в "Младост" ще подкрепят недоволството на дружбенци. Те протестират заради това, че и малкото зелени площи са пред застрояване.

От Обществения съвет на "Дружба" 2 предупреждават, че в следващите дни се обмисля и протест пред Столична община. Там обединените гражданки сили ще кажат "Стоп на строителната мафия".