Няма общински болници в тежко финансово състояние. Това заяви заместник-кметът на София Дончо Барбалов пред БНТ за актуализирания бюджет на София.

Бюджетът на София ще бъде актуализиран с 19.9 млн. лв., като 8.5 млн. лв. се предвиждат за градския транспорт, поддръжка на уличната мрежа на града с 3.9 млн. лв., над 2 млн. лв. за улично осветление, средства за отчуждаване в размер на 2.5 млн. лв., 1.5 млн. лв. за общинските болници.

130 човека са хоспитализирани в общинските болници. Сега, когато виждаме, че леко и плавно намалява четвъртата вълна, болниците ще трябва да се върнат към нормалната си дейност, уточни Барбалов. От Министерството на здравеопазването не ни питат много какво трябва да се направи в разгара на четвъртата вълна, но би било добре формата на диалог да се подобри. Не бих казал, че няма диалог, но има какво да се подобри, подчерта Барбалов.

Столичната община увеличава бюджета си с 19,9 млн. лв.

Столичната община увеличава бюджета си с 19,9 млн. лв.

Фандъкова взима на ръчно управление Столичния инспекторат

Той посочи, че за броя на хоспитализираните и починалите трябва да се намерят спешни решения. Има увеличение на ваксинацията, като Барбалов се надява зеленият сертификат да не бъде побългарен.

Това, което Барбалов очаква да получат са 3.5 от държавата, при положение че около 40 млн. лв. са намалели приходите от продажба на превозни документи.

Прави се всичко възможно цената на превозните документи да не се увеличава. На този етап няма предложения за вдигане на цената на билетчето. От гледна точка на качество през последните години градският транспорт има сериозни подобрения. Предстои синята зона да се разшири, като по този начин ще се подобри организацията за паркирането в града и увеличаване средствата на Центъра за градска мобилност.

Цената на електроенергията и на газта се отразява в разходката част на градския транспорт. При метрото почти три пъти се е увеличила сметката за ток.

Има осигурени средства за зимното поддържане.

Столичната здравна каса в патова ситуация заради зелените сертификати

Столичната здравна каса в патова ситуация заради зелените сертификати

СЗОК работи в нарушение на мерките