Новият шеф на полицията във Варна представи пред медиите приоритетите си начело на МВР в морската столица.
"Дирекцията е готова да посрещне предизвикателствата на летния сезон. Имаме списък със задачи от министъра на вътрешните работи", заяви по време на пресконференция гл. инспектор Чавдар Нанков.

Той призна, че в момента все още се запознава с дейността на всички звена в Областната дирекция на МВР, както и с това на какъв етап са стигнали в нивото на подготовка.
Според него, основната задача пред полицията в морския град в момента е осигуряването на нормалното провеждане на кметските избори на 30 юни.

„Работи се и по проблеми като джебчийските кражби и продажбата на цигари без бандерол по улиците и по пазарите. Засега обаче борбата с този вид престъпност е доста трудна, защото хората, които се занимават с подобна дейност са доста добре организирани", призна Нанков, цитиран от varnautre.bg.

Иначе през лятото за реда в Морската градина и това лято ще помагат двама полицаи с велосипеди и един техен колега с мотор. Областната дирекция разполага и с още велосипеди, но няма кой да ги кара. Новият шеф на полицията се оплака като цяло от недостига на полицаи.

Нанков изтъкна, че броят на униформените е намалял доста през последните 6-7 години, като в Провадия и Девня например има само един патрул.

Новият директор на Областната дирекция на МВР във Варна работи в системата на вътрешното ведомство от 1988 година.

Преминал е през длъжности като криминален разузнавач в Трето районно управление и през всички йерархични нива в Сектор "Борба с организираната престъпност"(БОП).