Омбудсманът се присъединява към протест на медици в Бургас, предаде БНТ.

Днес ще се проведе поредната демонстрация на медицинските специалисти в морския град. Те отново ще излязат пред сградата на местната болница, за да поискат достойни условия на труд и по-високи заплати.

За да изрази съпричастността си с тях, националният омбудсман Мая Манолова също ще се включи в проявата.

Недоволството на лекарите не секва въпреки решението на правителството да отпусне допълнителни 50 милиона лева за увеличение на заплатите на медицинските сестри.

Бургаски медици призовават за "Здраве без лимит"

Бургаски медици призовават за "Здраве без лимит"

От седмици те не ползват обедна почивка, а излизат на протест

Припомняме, на 1 март медицински сестри излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. Това се случи въпреки обещанието на премиера за повече средства.

Фелдшерите също изразиха недоволството си пред министерството с искане да имат правото да създадат самостоятелна професионална съсловна организация.

Миналият месец, Ананив представи данни, според които в България имасериозен недостиг на медицински сестри. Средната възраст на медицинските сестри у нас 52 години, показва анализ на държавните лечебни заведения, общинските болници и заведенията, в които държавата участва с 50% и повече.

Медицинските сестри излизат на нов национален протест

Медицинските сестри излизат на нов национален протест

Те са недоволни от преговорите със здравния министър

Здравният министър поиска методиката за заплатите да обхване и частните болници.

Според бившия министър на здравеопазването Мирослав Ненков, проблемът със заплащането на медицинския персонал е като бомба със закъснител.

Дни по-късно медицинските сестри обявиха, че на 15 май излизат на нов национален протест, след като не останаха удовлетворени от преговорите със здравния министър.