Очаква се движението в лявата тръба на тунел "Ечемишка" да бъде пуснато двупосочно утре, 13 февруари. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Регионалният министър инж. Спас Попниколов направи инспекция на заключителния етап от дейностите в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус".

Той провери как върви инсталирането на електрическите кабели, с които ще се осигури аварийното осветление, за да се пусне движението в тунела.

Припомняме, че миналата неделя жена загина, след като осветително тяло от тунела падна върху колата, в която тя пътувала. Служебният премиер Огнян Герджиков уволни трима души във връзка с трагедията и поиска още оставки.

Жена загина по нелеп начин в тунела "Ечемишка"
Обновена

Жена загина по нелеп начин в тунела "Ечемишка"

Осветително тяло е паднало върху автомобил

От МРРБ уверяват, че дейностите по възстановяване на двупосочното движение в тръбата приключват при пълна мобилизация.

Тунелът ще бъде почистен отново, след което комисия от Агенция "Пътна инфраструктура" и МВР ще направи проверка за безопасността му.

От ведомството припомнят още, че демонтирането на старата осветителна конструкция в тунел "Ечемишка" започна веднага, след като приключиха следствените действия и на база на решението на специално назначената от АПИ комисия. Демонтажът се извършва от пътноподдържащата фирма.

Трима уволнени след трагичния инцидент в "Ечемишка"
Обновена

Трима уволнени след трагичния инцидент в "Ечемишка"

По думите на Герджиков престъпната небрежност трябва да се санкционира

Целта бе движението в тръбата за София да се възстанови възможно най-бързо, както и да се улесни трафикът при осигурена безопасност за пътуващите. Срокът бе това да се случи най-късно до 14 февруари.