Поради  наводняване при моста на км 102 от път II-84 Разлог - Якоруда движението в участъка е ограничено, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура".

От пътната агенция призовават водачите да използват обходен маршрут: Разлог - Банско - Добринище - Елешница - гара Ковачево - път II-84.

Участъкът Елешница - гара Ковачево е забранен за тежкотоварни автомобили над 20 тона.

БГНЕС информира, че в Благоевград повече от 24 часа вали пороен дъжд, който през нощта е създал проблеми. От 6.00 часа тази сутрин екипи на пожарната и ВиК отводняват мазета на къщи на улиците "Сергей Румянцев" и "Братя Миладинови". Наводнени са мазетата на ЦСМП, пътят между селата Изгрев и Марулево е под вода, дерето приижда.

Шахтите по ул. „Димитър Солунски" също преливат. Отводнява се и шивашка фирма.

Река Бистрица приижда. В коритото й има строителна техника-багер и фадрома.

Тази сутрин са паднали камъни на пътя Симитли - Разлог, като свлачището се разчиства.

В много райони на страната през изминалото денонощие са паднали интензивни валежи. За последните 12 часа най-голямо количество дъжд е паднало в Кюстендил, където са измерени 49 л на кв. м, по данни на НИМХ.

В Благоевград са паднали 44 л на кв. м, а в София 34 л на кв. м. В Драгоман е измерено малко по-малко количество дъжд - 31 л на кв. м., а в Ловеч - 25 л на кв. м. На Черни връх са се излели 29 л на кв. м. В останалите части на страната данните са за под 20 л. на кв. м.