Престъпността в област Монтана се е увеличила през първото полугодие. По тази причина са извършени смени в ръководството на Областната дирекция на МВР, променя се и организацията на работа в две районни управления, предаде БНР.

Анализът на полугодието показва увеличение на престъпността общо с 3 процента. Осем процента е ръстът на традиционните за региона битова престъпност и домови кражби. В отговор на неблагоприятните тенденции ще бъде извършена реорганизация в дейността на районните управления в Монтана и Вършец, като техни служители ще бъдат пренасочени от административна работа към патрулно-постова дейност, обясни главният секретар на МВР Георги Костов.

Стратегията, която министерството и професионалното ръководство на министерството има, е повече служители - ангажирани с непосредствено противодействие на престъпността и с охрана на обществения ред, каза Георги Костов.

Промените ще бъдат осъществени от новия директор на областната дирекция на МВР в Монтана старши комисар Ивайло Антонов. Той встъпи в длъжност днес, след като досегашният директор, старши комисар Иван Георгиев, се оттегли в пенсия.