От Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) в България се обръщат с писмо-благодарност към кмета на София Йорданка Фандъкова и главния архитект на Столична община, че са способствали да се възстанови нормалната работа на община "Младост".

Те посочват, че са предприети бързи и отговорни действия, които са довели до качествено подобряване на административното обслужване в район "Младост", след период от година и половина, в която са калкулирали загуби като преки последствия за бизнеса, в резултат от съществените забавяния и немотивираните откази за придвижване на документацията.

Като структура, която представлява и защитава интересите на своите членове и на предприемаческия бизнес като цяло, и която полага усилия за укрепване, развитие и насърчаване на инвестиционното строителство в България, през последните години многократно сме алармирали обществеността за забавяне и необосновани случаи на мълчалив отказ от обслужване в администрацията на район "Младост", се посочва в благодарственото писмо.

Избраха архитект Румен Русев за и.д. кмет на "Младост"

Избраха архитект Румен Русев за и.д. кмет на "Младост"

Кмет трябва да е компетентен човек, какъвто е Русев, смятат БСП

"От назначаването на арх. Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет, отчитаме драстична промяна в управлението на екипа и неговата работа", заявяват още строителните предприемачи. 

Припомняме, Румен Русев бе назначен за кмет на община "Младост", след като Десислава Иванчева бе задържана през април месец при операция срещу корупцията през април месец. Днес от прокуратурата обявиха, че са приключили разследването по случая и в най-скоро време обвинителният акт ще бъде внесен в съда. Съдът отстрани и Иванчева от кметското място. Бившата кметица отхвърля напълно обвиненията. 

В резултат преписки, според тях безпричинно задържани повече от година, са били придвижени. Постигнатото е видимо за всички - както за нас строителните предприемачи, така и за жителите на квартала.

"В момента "Младост" е работеща община, а отношението към гражданите и бизнеса отговаря на добрите практики", заявяват строителите и уверяват, че работата на местната администрация е ключова не само за бизнеса и гражданите, но и за дългосрочната перспектива за развитие на града.

Иванчева настъпила сериозни интереси, убедени от "Зелен Младост"
Обновена

Иванчева настъпила сериозни интереси, убедени от "Зелен Младост"

Най-вероятно кутията с пари е поставена в общината

Така също предприемачите гарантират, че с инвестиционните намерения на компаниите, членове на Националната асоциация на строителните предприемачи, отговарят както на търсенето на домакинствата, така и на мащабната програма на Столична община за развитие на града.

"Надяваме се, че във всички администрации на територията на Столична Община ще продължава и занапред да се работи ефективно като се спазва единствено и само върховенството на закона", завършва писмото.