Специализираната прокуратура е приключила разследването за корупция срещу кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместник-кмета Биляна Петрова и бившия кмет на общината Петко Дюлгеров. Разследването продължи по-малко от 3 месеца, посочват от прокуратурата.

В понеделник и вторник прецизираните обвинения са предявени на всеки от тримата. От днес, 11 юли 2018 г., започва предявяване на материалите по делото на обвиняемите и защитата им.
В най-кратки срокове след това Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт.

Иванчева се срещала два пъти с Ваклин, но не помни точно за какво

Иванчева се срещала два пъти с Ваклин, но не помни точно за какво

С бележки в ръце влязоха в съдебна зала

Припомняме, тримата обвиняеми по делото бяха задържани на 17 април 2018 г. в София, като акцията по задържането на кметицата Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се осъществи в центъра на столицата - на кръстовището срещу Спортната палата - показно и продължи повече от 8 часа. Бившият кмет Дюлгеров бе задържан отделно.

Според обвинението задържането е заради получаване на подкуп от 70 000 евро

Иванчева настъпила сериозни интереси, убедени от "Зелен Младост"
Обновена

Иванчева настъпила сериозни интереси, убедени от "Зелен Младост"

Най-вероятно кутията с пари е поставена в общината

От тогава до момента Десислава Иванчева и останалите се намират в ареста, въпреки опитите на адвокатите да променят мярката за неотклонение.
Докато Иванчева е в ареста, съдът я отстрани от работа. На нейно място в общината бе назначен, отново след скандал обаче, арх. Румен Русев.

Десислава Иванчева категорично отхвърля обвиненията, твърдейки че те са инсценировка и политически удар срещу нея и гражданското управление на район "Младост". По думите ѝ парите са били подхвърлени в автомобила.

Припомняме, че Десислава Иванчева бе избрана за кмет на "Младост", като кандидат на сдружение на граждани, протестиращи срещу застрояването на квартала. Изборите бяха предсрочни, след като предишния кмет на "Младост" - избран от ГЕРБ - подаде оставка.