Учениците от 5 до 12 клас в област Пловдив отново се връщат към онлайн обучение, съобщават от "24 часа".

Днес областният кризисен щаб реши мярката да влезе в сила от понеделник и да продължи две седмици. През този период ще се наблюдава ситуацията, за да се прецени преди пролетната ваканция дали децата да се върнат в клас.

Освен Математическата гимназия в Пловдив, която от вчера премина към дистанционна форма на обучение, днес на същия режим преминава и Хуманитарната гимназия, а от утре - и СУ "Паисий Хилендарски".

От днес пред входовете на моловете в града ще има полицейски постове, които да следят за струпвания и спазване на мерките. При нарушения ще се налагат санкции.

Пловдив увеличава COVID леглата и спира свижданията в болниците

Пловдив увеличава COVID леглата и спира свижданията в болниците

Няма обаче да се преустановяват плановият прием и операции

Областният управител Дани Каназирева заяви, че от днес в заведенията се забраняват посещенията на непълнолетни. Те ще могат да влизат само с придружител.

Шефът на РЗИ д-р Ваня Манчева посочи, че най-силно заразата бушува в Карлово и Сопот. Тази нощ най-много приети в болници има именно от този район. По тази причина местната власт е съсредоточила усилията си за ваксиниране тъкмо натам.

Не се изключва мерките да се затегнат още, ако заболеваемостта продължи да расте.

Припомняме, редица области в страната затягат противоепидемичните мерки заради усложняващата се ситуция с коронавируса.

Вчера мерките бяха затегнати също в Благоевград и Бургас.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също предложи учениците от 5 до 12 клас да учат онлайн за 2 седмици, като впоследствие предложението беше прието.

Преди дни стана ясно, че Щабът и РЗИ-тата търсят унифициран подход към пандемията. Премиерът Бойко Борисов също потвърди, че ако се наложи, мерките отново ще бъдат затегнати.

Венцислав Мутафчийски: Нещата не вървят в правилна посока

Венцислав Мутафчийски: Нещата не вървят в правилна посока

Сега имаме възможност да видим каква пролет си спестихме миналата година, за съжаление