Жителите на софийския квартал "Дървеница" за втора поредна година остават без топла вода през лятото. Причината отново е ремонт на "Топлофикация".

Миналото лято кварталът беше над 3 месеца без топла вода. Тази година отново са разлепени уведомления по входовете.

Гражданите не само са недоволни и изненадани, защото и от предишния ремонт не навсякъде е довършена работата, а кварталът вече година стои разкопан.

София ми е Бейрут

София ми е Бейрут

Ремонти както на тръби, така и на държавата често се правят без ясен план и перспектива, без внимание към детайла и резултатъ е ... като Бейрут

Миналата година бе обявено, че ще се направи ремонт на главните топлопроводи, които захранват кв. "Дървеница" и още три квартала. Тази година планът на "Топлофикация" е да продължат с подмяната на отклоненията от главния топлопровод към съответните блокове.

Все още няма подписани документи от районната администрация, така че "Топлофикация София" няма разрешение за изпълнение на ремонтите, стана ясно от думите на Росен Тирков, ръководител отдел "Контрол и оценка на инвестиционната и ремонтна дейност", пред Нова телевизия.

Без аварии в следващите 30 години, успокояват от Топлофикация жителите на "Дървеница"

Без аварии в следващите 30 години, успокояват от Топлофикация жителите на "Дървеница"

За последните 5 години в района са регистрирани над 67 аварии

Хората не вярват, че това ще бъде последният път, в който нямат топла вода в квартала. Според тях няма контрол за това дали ремонтните дейности се извършват в определените срокове.