Пари да се дават лично на хората с увреждания. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Нова. Те сами да преценяват за какво да ги харчат би било най-добре според лидера на КНСБ. Димитров изтъкна, че хората с увреждане сами трябва да решават дали парите да ги дават за заплата на асистент или за нещо друго.

Грантаджийски организации финансирали протестите на майките

Грантаджийски организации финансирали протестите на майките

Ще разследват сигнали, обяви Андриана Стоименова от Центъра за психологически изследвания

По думите му парите не стигат. "Проблемът е един - парите са малко и дори тези, които се дават, не се разпределят ефективно", акцентира той.

Липса на комуникация е причината за неразбирателствата между отделните страни, които се борят за решение на проблемите на хората с увреждания. "В надвикването се загуби истината за проблемите на хората с увреждания", заяви Димитров. По негово мнение лошата комуникация е само в щета.

Манолова предлага размяна: оставка срещу проблемите на майките
Обновена

Манолова предлага размяна: оставка срещу проблемите на майките

Ще стои докрай до майките на деца с увреждания, закани се омбудсманът

Подведени са майките на деца с увреждания според Димитров. По думите му те са били заблудени, че законопроектът за личната помощ на националния омбудсман Мая Манолова ще реши проблемите. "В този законопроект няма нищо за помощните средства. За много нуждаещи се от по-малките населени места няма лични асистенти, защото никой не иска да работи по селата", отсече Пламен Димитров.

Мая Манолова докрай отстоява каузата на протестиращите майки

Мая Манолова докрай отстоява каузата на протестиращите майки

Опитвали да унизят майките

Припомняме във връзка с протеста на майките на деца с увреждания социалният министър Бисер Петков подаде оставка, но ден по-късно беше върнат на поста си от премира Борисов.

След него оставка подаде и зам. социалният министър Росица Димитрова. Премиерът Бойко Борисов прие оставката на заместник социалния министър. Тя подаде оставка заради общественото недоволство по повод участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се проведе в Ню Йорк.

Валери Симеонов не приема майките да оценяват командировките

Валери Симеонов не приема майките да оценяват командировките

Очаква оставката на Росица Димитрова да бъде върната

Въпреки рокадите палатковият лагер пред парламента на протестиращите майки остана.

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че е много важно въпросният законопроект, който, по думите й, е изработен заедно с майките на деца с увреждания, да влезе в парламента.