Владимир Стоянов, който стана известен с прякора Владо Плацентата покрай нападението на лекарка заради плацентата на новороденото си бебе, е починал, съобщи "24 часа".

38-годишният мъж е починал в съня си на 12 март. Близките на Стоянов са обяснили, че той е починал от болест, но не става ясно каква.

Припомняме, в началото на месец юли миналата година Стоянов нападна акушерката Албена Гагова в болница "Шейново" минути, след като стана баща. Той настоявал да вземе плацентата на новороденото си бебе, но акушерката му обяснила, че това е биологичен материал и за неговото използване и съхранение има установен ред. Тогава Стоянов нападна акушерката. Вследствие на побоя жената беше с комоцио, счупен нос и множество кръвоизливи. Случая предизвика множество протести на медици, които се оплакват от агресия срещу тях.

Стоянов беше задържан. Оказа се, че срещу него има и други производства. На 22 октомври 2017 г. Софийският районен съд пусна от ареста Стоянов. На 10 ноември срещу него беше внесен и обвинителен акт срещу за нанасяне на удар в областта на главата на доктор Албена Георгиева Гагова.

На 21 февруари Софийският районен съд отложи първото разпоредително заседание по случая. Тогава Стоянов пожела процесът срещу него да започне възможно най-бързо.