Проф. Пламен Моллов, ректор на Университета за хранителни технологии в Пловдив, е получил награда от министъра на туризма Илин Димитров.

Наградата е по повод 70-та годишнина от създаването на УХТ, а отличието - грамота за "налагане на висок стандарт и модернизация на системите за образование и квалификация на кадри в сферата на висшето образование", както и заради личния му принос в популяризирането на инициативата за утвърждаване на Бранд България. Наградата е съпроводена с реплика на българско златно съкровище.

Поводът също така е използван, за да се проведе работна среща по темата с кадрите в туризма.

Припомняме, че името на проф. Пламен Моллов бе замесено със скандала покрай ГКПП "Капитан Андреево" и дейността на "Евролаб 2011" в запис с предлаган подкуп на бившия вече шеф на БАБХ Даскалов. Тогава Моллов не се яви доброволно на изслушване в Комисията по превенция и противодействие на корупцията, като излезе в болничен до края на работата на Народното събрание, макар и Моллов да обеща да се яви пред депутатите веднага щом го поканят. Така и не стана ясно дали прокуратурата е започнала проверка по случая и какви са евентуално резултатите от нея, макар че самият Моллов в единствената си публична изява отказа да коментира случая с аргумент за следствена тайна. КПКОНПИ в отговор на депутатски въпрос потвърди, че извършва проверка.

Днес от Министерство на туризма съобщават, че министър Илин Димитров е разговарял с проф. Моллов и с ръководството на университета за практиките в кулинарния туризъм, за мотивацията и задържането на младите специалисти в сферата на туризма, както и за богатия опит на университета, плод на 70-годишна традиция в сферата на общественото хранене и услугите в туризма. Като пример се дават ежегодните Дефилета на младото вино и фестивала "Вино и гурме", които са превърнали Стария град в средище не само на културния, но и на винения и кулинарния туризъм.