Туристически сезон '2013 е най-успешният за Слънчев бряг от началото на икономическата криза досега, по обща преценка на хотелиери и туроператори. Слънчев бряг отново защити международния си имидж на най-харесван и посещаван български курорт, пише burgasutre.

По думите на изпълнителния директор на дружеството в "Слънчев бряг хотел холдингс" АД Пейко Янков в навечерието на Световния ден на туризма, който се отбелязва днес, от дружество в Слънчев бряг отново отчитат силен туристически сезон с пълна 100 % заетост на базите през летния период.

Резервациите са започнали още през декември м.г. Най-голям дял от туристите в хотелите на холдинга и този сезон заемат немските туристи, следват ги туристите от Русия, Централна и Източна Европа и др.

"Ще се радваме, ако не само чужденци, но и все повече български туристи посещават Слънчев бряг, за да оценят модерните хотелски бази и условия за релакс, спорт, забавления и семеен туризъм, които предлагаме, защото създадената представа за Слънчев бряг "у дома" в България съвсем не е обективна", каза Янков.

Според него туризмът отново се доказа като най-успешно работещият отрасъл в българската икономика. А градът на ЮНЕСКО - Старият Несебър и най-големият български курорт Слънчев бряг имат своята неоспоримо водеща роля и значение за световната популярност на България като туристическа дестинация.