Британският премиер Тони Блеър заяви пред парламента, че приема заключенията в доклада за работата на британското разузнаване преди войната в Ирак. Той заяви, че изводите, до които е стигнал екипът на лорд Робин Бътлър, са напълно изчерпателни.

Поемам пълната отговорност за начина , по който проблемът беше представен и за грешките, които са били допуснати, каза британският премиер.

В изявлението си пред британския парламент Тони Блеър призна, че Саддам Хюсейн не е имал забранени оръжия в навечерието на войната в Ирак. Според него обаче американската военна кампания срещу Ирак и опитите за неутрализирането на Саддам Хюсейн не са грешка.

В противоречие с твърденията на Блеър от навечерието на военните действия, докладът на комисията Бътлър установи, че Ирак не е имал значителни запаси от химически и биологически оръжия, както и организиран план за тяхното използване преди войната през март 2003 година.

В доклада се посочва, че когато правителството започва да обмисля военни действия срещу Ирак през март 2003, аргументите, които оправдават твърденията за иракското нарушение на резолюциите на Обединените нации за разоръжаване, са били недостатъчно ясни.

Тони Блеър призна, че доказателствата за иракската програма за оръжия за масово унищожение са по-малко сигурни, отколкото е било оповестено преди американското нападение в Ирак.
Той посочи още, че докладът на лорд Бътлър доказва, че никой не е излъгал или фалшифицирал данни на разузнаването.