Министър-председателят Бойко Борисов заминава на двудневна работна визита в Обединено кралство Великобритания по покана на премиера Гордън Браун, съобщават от правителствената пресслужба.

В състава на делегацията, която ще пътува заедно с българския правителствен ръководител, са включени заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на външните работи Николай Младенов.

Първата среща на премиера Бойко Борисов е с българската общност в посолството ни в Лондон в неделя вечерта.

В понеделник министър-председателят ще разговаря с британския си колега Гордън Браун.

В програмата на г-н Борисов се предвиждат срещи с представители на Консервативната партия в островната държава и на общопартийната група за приятелство с България, както и с председателя на Камарата на общините на британския парламент Джон Беркоу.

По същото време министрите Цветан Цветанов и Николай Младенов ще проведат разговор с ресорните си колеги в Обединеното кралство. Премиерът и водената от него делегация се връща в България в понеделник вечерта. За времето на отсъствието му от страната функциите на министър-председател ще изпълнява вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.