Идентифицирани са 11 от намерените 50 тела на жертвите от самолетната катастрофа на Еърбъс, който се разби над Атлантическия океан. 5 от жертвите са мъже от Бразилия, 5 са жени, а 1 от разпознатите е чужденец.

Това съобщиха бразилските власти, но отказаха да дадат допълнителна информация, съобщи БиБиСи.

Припомняме, преди 2 седмици самолетът на Ер Франс се разби с 228 души на борда. Еърбъс А330 се разби над Атлантическия океан на 1 юни.

Все още не са намерени черните кутии на самолета. До момента причината за трагичния инцидент все още не е ясна. Международни екипи от няколко страни все още претърсват дъното на океана за останки от самолета.

Специалисти предупреждават, че до 1 седмица черните кутии ще спрат да издават сигнал и намирането им ще стане почти невъзможно.

Въпреки че няма надежда, Франция се надява да попадне на сигналите, които се излъчват от черните кутии. Тези сигнали могат да бъдат уловени от радарите, ако кутии не са силно увредени до 30 дни от инцидента.

Припомняме, самолетът на „Ер Франс" с редовен полет Рио де Жанейро - Париж и 228 души на борда изчезна от екраните на радарите без пилотът му да подаде какъвто и да било сигнал за опасност.

Малко преди да бъде изгубена от радарите, машината е подала няколко автоматични сигнала за повреди на различни системи, включително в електрическата.

Една от версиите е, че полет АF447 е бил ударен от гръмотевица, но експерти смятат това за невъзможно да причини подобна трагедия. По-късно следователи обявиха, че проверяват и версиите за силна турбуленция или проблеми в датчиците, който отчитат скоростта.