Руски дипломат разкри, че Москва е имала контакт с кампанията на Доналд Тръмп преди изборите в САЩ, цитиран от АП и "Франс прес".

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, цитиран от Интерфакс", че "имаше контакти" с влиятелни хора от обкръжението на Тръмп.

Хиляди млади американци излязоха на протести срещу Тръмп

Хиляди млади американци излязоха на протести срещу Тръмп

В големите градове...

"Имаше контакти. Не мога да кажа, че всеки е имал, а някои (хора от обкръжението на Тръмп) поддържаха контакт с руски представители", каза Рябков.

Русия беше открито обвинявана, че се меси в американските избори в подкрепа на Тръмп. Администрацията на Обама обвини руските власти, че са извършили хакерски атаки срещу имейли на Демократическата партия, за да повлияят на изборите.

"Правим това и правихме това по време на предизборната кампания. Очевидно ние знаем повечето от хората от обкръжението му. Тези хора винаги са били на сцената в САЩ и са заемали високи позиции", добави той.

"Започнахме да разглеждаме варианти за установяване на диалог с бъдещата администрация на Доналд Тръмп и канали, които ще използваме за тези цели", обясни Рябков.

Говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова потвърди пред "Блумбърг", че служители от руското посолство са се срещнали с представители на Тръмп по време на кампанията.

Тя добави, че хора от кампанията на Хилари Клинтън са отхвърлили такива контакти.

Медии коментират, че не е изненада, че руски представители са се свързали с Тръмп по време на кампанията, тъй като това е стандартна практика при всички предизборни кампании. Интересното е, според медиите, че Рябков е решил да сподели това публично, като се има предвид обвиненията на САЩ, че Москва се е месила в кампанията.

Президентът на Русия Владимир Путин отрича.