Няма информация за пострадали хора след силно земетресение от 7 по Рихтер в Далечния изток в Русия тази сутрин, съобщиха от САЩ и Русия, цитирани от “Франс прес”.

Американската Геоложка служба информира, че земетресението е станало в 03:25 часа по Гринуич на 160 километра дълбочина в Камчатския край на полуостров Камчатка, източното крайбрежие на Русия.

Местно звено към руското министерство на извънредните ситуации уточни, че епицентърът на труса е в северозападната част на регионалния административен център Петропавловск Камчатски.

Епицентърът е в региона на Елизово, 84 километра северозападно от Елизово и 87 километра северозападно от Петропавловск Камчатски”, поясняват от местния орган.

Жителите на населените места са усетили земетресението с магнитуд 5 по Рихтер, поясняват от звеното и допълват, че по първоначална информация няма пострадали и материални щети.

Руската академия на науките отбеляза на страницата си, че минути по-късно след първия трус е последвал афтършок от 5,2 по Рихтер.

Земетресението е станало в близост до „Огнения пръстен” –дъга от разделителни линии в Тихия океан, в която често има земетресения и вулканични изригвания.

Няма опасност от цунами.