Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова републиканските избирателите да не изпращат дарения на други републиканци, които той нарече RINO (неистински републиканци, които действат като демократи). 

Вместо това той ги призова да насочат средствата си към неговия комитет за политически действия "Спаси Америка" (PAC).

"Няма повече пари за RINOS. Те не правят нищо, освен да пречат на Републиканската партия и многото ни гласоподаватели - те никога няма да ни доведат до величие", заяви Тръмп в изявление.

Той също така обеща да "върне всичко по-силно от всякога", без да одобри конкретни политици за 2022 г. или да обяви намерението си да се кандидатира отново за президент.

Тръмп се опитва да насочи дарения от Републиканския национален комитет към неговия фонд за политически действия. Той флиртува с идеята за създаването на собствена политическа партия, наречена "Патриотична партия".

Републиканската партия имала право да използва името на Тръмп

Републиканската партия имала право да използва името на Тръмп

Спор сред бивши съпартийци

Според проучване, ако днес се провеждат първичните избори в Републиканската партия за излъчване на кандидат за президент на САЩ, Тръмп ще извоюва голяма победа. Това е посланието на социологическо проучване на Politico-Morning Consult, публикувано три дни след оправдаването на бившия президент на втория импийчмънт процес.

Десетки хиляди републиканци напуснаха партията след щурма на Капитолия на 6 януари и повечето американци заявяват в други анкети, че искат да се забрани на Тръмп да участва в националната политика.

Бе съобщено по-рано, че бившият президент ще се върне към активното участие в политиката, ще възобнови политическото участие и ще възобнови комуникацията с журналисти.

Според съобщението, Тръмп е "фиксиран за отмъщение срещу републиканците, които са подкрепили неговия импийчмънт или са се противопоставили на усилията му да отмени резултатите от изборите през миналия месец ноември".

Републиканската партия се превърнала в "култ към Тръмп"

Републиканската партия се превърнала в "култ към Тръмп"

Десетки републиканци от администрацията на бившия президент на САЩ Джордж У.Буш напускат партията

Според социологическо проучване от началото на февруари, 54% от американците искат Тръмп "да излезе изцяло от политиката". На това мнение са 81% от демократите и 47% от независимите, но едва 26% от републиканците.

Той запазва силна подкрепа сред американците без висше образование, 89% от тази група иска той да остане в политиката.

Тръмп не може да се кандидатира за президент отново и републиканците сгрешиха с решението си да подкрепят кампанията му за обръщане на резултата от президентските избори през 2020 г., коментира бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли. Слухове отново я "кандидатираха" за президентските избори през 2024 г.

Републиканците от конгреса гласуваха, че конгресменът Лиз Чейни трябва да запази поста си на трета в йерархията на Републиканската партия в Камарата на представителите. Тя гласува за импийчмънт на Тръмп за подбуждане към метеж в Капитолия. Лиз Чейни е по-голямата от двете дъщери на бившия американски вицепрезидент Дик Чейни.

Републиканци в САЩ обмислят анти-Тръмп партия

Републиканци в САЩ обмислят анти-Тръмп партия

Повече от 120 републиканци са провели разговор миналия петък