Бразилия е рай. Това обяви президентът на латиноамериканската държава Жаир Болсонару по време на реч на Световния икономически форум в Давос.

Няма друга страна в света, която да има толкова много гори като нашата, подчерта той по време на първата си голяма международна реч от встъпването си в длъжност в началото на годината.

Болсонару се зарече да "възстанови реда и демокрацията" във Венецуела

Болсонару се зарече да "възстанови реда и демокрацията" във Венецуела

"Ще продължим да правим всичко възможно да възстановим реда, демокрацията и свободата там"

Болсонару е критикуван от природозащитници, тъй като има опасения, че новото правителство ще навреди на Амазония. Едно от първите решения на Болсонару беше да предаде контрола над регулациите и създаването на резервати на земеделското министерство, което е под контрола на агробизнеса.

Посланието на новия президент е ясно - иска икономическо развитие в Амазония.

Снимка 401845

Източник: ЕПА

"Сега нашета мисия е да постигнем напредък в хармонизирането на запазването на околната среда и биоразнообразието с така необходимото икономическо развитие", подчерта бразилският лидер.

Болсонару намали рестрикциите за притежание на оръжие в Бразилия

Болсонару намали рестрикциите за притежание на оръжие в Бразилия

Хората решиха да купуват оръжия и боеприпаси

Президентът говори за нова Бразилия, която той ще изгради. Той разкритикува предшествениците си, че е поел управлението на страната на фона на голяма етническа, морална и икономическа криза.

"Ангажиран съм да променя историята ни", закани се той и обяви, че правителството ще се бори с корупцията и прането на пари.

Ние също отделяме повече средства за сигурност, изтъкна Болсонару и добави, че елитът в Давос трябва да се чувства безопаснo да посети Бразилия.

Запитан как ще създаде новата Бразилия, той отговори, че ще намали размера на бюрократичния апарат с реформиране на данъците, на социалното осигуряване и вдигане на "голямата тежест" над държавата.

Мадуро сравни Болсонару с Хитлер

Мадуро сравни Болсонару с Хитлер

Причина за острата му забележка е подкрепата на новия бразилски държавен глава за опозиционния лидер

Искам свободен, мирен и демократичен свят, обяви президентът.

Жаир Болсонару се закани също, че "лявото крило няма да надделее" в Латинска Америка.

По време на предизборната си кампания Болсонару обеща да намали данъците, да либерализира бразилската икономика и да победи социализма.