„В България няма икономическа криза, а тя се внася отвън. И в правителството, и в БНБ много сериозно следим ситуацията, създали сме механизъм за наблюдение на кризата в Европа и България и имаме готовност да реагираме в зависимост от ситуацията". Това заяви премиерът Сергей Станишев в предаването „Тази сутрин" по бТВ.

Българските банки са в добра кондиция, с добра ликвидност и не са заразени от тази „американска болест", която е засегнала повечето европейски страни, допълни още премиер-министърът и добави, че в момента страната ни има много голям резерв, който е гаранция за стабилността на България.

Държавата и правителството винаги са помагали на Столична община, независимо от политическите различия, сподели Станишев. „Ние подкрепяме общината и по отношение на извозването на боклука от столицата, тъй като проблемите на жителите на София не са ни безразлични".

Премиерът си пожела да има публичен дебат между него и Бойко Борисов, защото „гражданите трябва да знаят кой какви планове има и какви са платформите на двете най-големи партии в страната".

По отношение на икономическата програма на ГЕРБ Станишев заяви „Тя означава криза за България, защото е смесица между крайно дясна политика и много щедри социални обещания и се радвам, че те ще пренапишат своята програма отново", допълни още той.